4 advarselstegn fra din armhule – Derfor er det godt at vide

By 10. marts 2018Nyhedsartikler
4 advarselstegn fra din armhule - Derfor er det godt at vide

4 advarselstegn fra din armhule – Derfor er det godt at vide

Sidens logo

Del

4 advarselstegn fra din armhule – Derfor er det godt at vide


Oftes er vi mennesker gode til at pleje vores armhuler, eftersom der sidder svedkirtler, der er med til at frigive væske, som  kan være med til at give en dårlig lugt under armene.

Udover sved, er der også mange der tænker meget over deres udseende, og vil fjerne den uønskede hårvækst under armene.

Da armhulen er et område vi tit er opmærksomme på, kan vi lige så godt blive kloge på de signaler armhulen kan give os. Hvis nu noget pludseligt ikke er som det plejer at være.

Her nedenfor har vi samlet 4 advarselstegn i armhulen, der kan hjælpe dig med at oplyse om forskellige tilstande i kroppen:

1. Smerter i armhulen

Foto: Shutterstock

Oftes kan smerter i og omkring armhulen, skyldes ømme muskler, hvis man for eksempel fysisk har overbelastet overkroppen. Denne type smerter, går oftes over af sig selv, blot ved hjælp af lidt hvile.

Smertene kan også skyldes hævede lymfeknuder, eller læsioner i dette område.

  • Hvis smerterne forværres, og tilstanden ikke forsvinder, er det en god idé, at søge læge.

2. Dårlig lugt i armhulen

Foto: Shutterstock

De fleste af os har helt sikkert oplevet dårlig lugt under armhulerne før. Akkumuleringen af sved på overfalden af huden, skaber det perfekte miljø for bakterier, hvilket er med til at forårsage den dårlige lugt der kan forekomme under armene.

Dette kan selvfølgelig afhjælpes ved at gå i bad, og bruge en antiaspirant deodorant.

Men hvis lugten bliver ved med at være der, og lugten blot bliver stærkere, kan dette være et advarselssignal din krop prøver at sende dig. Det kan meget muligt være noget hormonelt i kroppen eller et skjoldbruskirtelsproblem.

Læs også  Gadeartisten blev forvirret da 11-årig tager mikrofonen - men lyt nu når hun begynder at synge

En ting man kan lægge mærke til, er hvis lugten begynder at minde om rådden frugt eller neglelak, kan dette skyldes kroppens evne til at behandle sukker, som er kendt som ketoacidose.

Dette kan blandt andet betyde tegn på diabetes eller pre-diabetes, hvis man har en god hygiejne, men alligevel udskiller dårlig lugt.

3. udslæt i armhulen

Foto: Shutterstock

Eftersom armhulen er et sted, som er meget fugtigt og varmt på samme tid, er dette yderst sårbart hvad angår forekomsten af gærinfektioner.

At have både varme og fugt samlet på et sted, er med til at fremme væksten af svamp, der kan forårsage udslæt, rødme og kløe.

Dog kan symptomer som disse også være på grund af allergi, skamfiling eller overskydende varme.

4. Kløe i armhulen

Foto: Shutterstock

At have en kløende armhule, kan ofte komme efter en barbering, hvor hårvæksten er på vej ud igen.

På normal vis er dette tegn på en irriteret hud, blandt andet på grund af en barberings forbrændinger, eller reaktioner på kemikalier der kan være i nogle deodoranter eller cremer.

Hvis kløen bliver ved med at opstå, kan dette skyldes fremkomsten af svamp, som vil have symptomer af blandt andet kløe, røde pletter og døde celler.

  • Hvis svamp kan være tilfældet, er det en god ide at søge læge.

 


Kontakt os ved at klikke her

Kilde: Bedrelivsstil

Morten Timm Reklame