ADVARSEL: Pas på flyvende flåter – deres bid kan være ubehageligt, men også føre til borreliose!

By 5. juni 2018Nyhedsartikler
ADVARSEL

ADVARSEL: Pas på flyvende flåter – deres bid kan være ubehageligt, men også føre til borreliose!

Sidens logo

Del

ADVARSEL: Pas på flyvende flåter – deres bid kan være ubehageligt, men også føre til borreliose!

Sommeren er over os, og det betyder at vi ofte er meget udenfor i denne varme tid. Men griller i haven, spiser is ned ved stranden og går ture i skoven. Men der gemmer sig desværre en trist side af dette gode vejr. Nemlig hjortelus som er en del af insekttypen af fluefamilien, for selvom den ikke hører hjemme til flåt-familien, så fortæller flere forskere at de faktisk betegner den som en “flåt” Ofte møder man de flyvende flåter i landets mange skove, og i denne varme periode er der utrolig mange.

Hvis du bliver bid kan det give dig en ubehagelig svien og smerte i hele kroppen, det har også vist at biddet kan fremkalde nogle allergiske reaktioner.

Hjortlusen kan overføre livsfarlige sygdomme

Flere forskere som har undersøgt den flyvende hjortelus, fortæller at de faktisk har fundet flere farlige sygdomme på hjortelusen som kan overføres til mennesker, herunder den livsfarlige sygdom Borreliose.

Fotokilde: wikipedia

Selvom hjortelusen er utrolig lille, med en længde på 5-7 mm kan de skjule sig utrolig godt på os mennesker, som dens navn lyder sidder de ofte på hjorte og lignede hovdyr som er i de danske skove.

Derfor er det yderst vigtigt altid at tjekke sig selv og ens partnere hvis du har været en tur ude i skoven, eller været steder hvor der har været højt græs eller lignende.

Fotokilde: Wikipedia

Tøv nu ikke med at del denne advarsel videre med dine venner og familie på Facebook, så endnu flere kan lære mere omkring denne flyvende flåt.

Inspirationskilde: Wikipedia

Kontakt os ved at klikke her

Læs også  Tyven stjæler Toms mobil mens han sover - inden længe får tyven karma at mærke!

Morten Timm Reklame