Butikskæden Lidl forærer tonsvis af overskudsmad – forventes op til flere hundrede kilo per butik

By 6. december 2018Nyhedsartikler

Butikskæden Lidl forærer tonsvis af overskudsmad – forventes op til flere hundrede kilo per butik

Sidens logo

Del

Butikskæden Lidl forærer tonsvis af overskudsmad – forventes op til flere hundrede kilo per butik


Butikskæden Lidl vil slå to fluer med et smæk, de vil både gøre det op med madspild og hjælpe de socialt udsatte.

Derfor har de valgt at indgå et nyt samarbejde med Blå Kors. Hvori de vil forære socialt udsatte tonsvis af overskuds mad via Blå Kors.

Lidl vil i fremtiden stille overskudsfødevare til rådighed for Blå Kors, i 25 forskellige butikker rundt omkring i danmark. I en pressemeddelelse nævner de, at mad donationen fra hver enkelt butik forventes at blive op til flere hundrede kilo.

Disse donationer vil komme til stor gavn hos flere af Blå Kors’s initiativer, såsom Blå Kors’s væresteder der har omkring 130.000 besøgende af hjemløse, ensomme, misbrugere eller psykisk sårbare.

Donationerne gælder blandt andet fødevarer inden for tørvarer og frugt og grønt. Hvilke mængder der er tale om, når det gælder donationerne, kan variere alt efter dato og butik, skriver Blå Kors.

Børnene vil også nyde godt af det udvidede samarbejde

Disse donationer vil også blive brugt på Barnets Blå Hus, hvor der sidst blev hjulpet omkring 340 børn fra hjem med alkohol og misbrugsproblemer.

Selv Familienetværket, som hjælper familier der kæmper med dårlig økonomi, misbrug, vold, sygdom osv. Vil også få gavn af denne aftale. Alle stedet indgår et måltid mad ofte som en naturlig del af omsorgen, skriver Blå Kors Danmark I pressemeddelelsen.

De to parter har haft samarbejde i et års tid, men nu er det blevet udvidet.

”Vi har haft et godt samarbejde med Lidl over det sidste års tid, hvor kæden blandt andet har doneret overskuds mad til Blå Kors til jul og påske. Vi er derfor glade for at vi nu udvider samarbejdet i form af det nationale partnerskab. Partnerskabet kommer brugerne til gode på Blå Kors Danmarks værestedet, institutioner og støttetilbud, så det har stor betydning for os når private virksomheder å denne måde støtter op om vores arbejde”, siger Blå Kors Danmark Generalsekretær Christian Bjerre.

Læs også  Turisten poserer og får taget et selfie med den gravalvorlige vagt - da hun kigger på billedet begynder hun at skraldgrine

Lidl er også glade for det nye samarbejde

”Det nationale partnerskab med Blå Kors Danmark er helt i tråd med Lidls CSR-strategi”, fortæller Mikko Forsström.

“Vi har ambitiøse mål i Lidl, både i forhold til at mindske madspild, og når det gælder om at tage et samfundsansvar – og det nationale partnerskab med Blå Kors Danmark understøtter i høj grad begge målsætninger. Det er vigtigt for os at bidrage til at forbedre samfunds- og miljømæssige udfordringer. Derfor er vi meget glade for via partnerskabet både at kunne hjælpe socialt udsatte danskere og samtidig mindske madspildet i vores butikker og på den måde være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid,” siger Mikko Forsström, der er Chief Commercial Officer i Lidl Danmark.

Hvor er det bare skønt at se at der er nogle der støtter sådan op om de socialt udsatte vi har her i Danmark.

Del gerne denne artikel med dine venner og familie på facebook hvis du også synes det er en glædelig nyhed.

Kontakt os ved at klikke her

Fotokilde: Pixabay

Morten Timm Reklame