Fakta: Intelligens arves fra moren, ikke faren

By 19. november 2017Kærlighed
Fakta

Fakta: Intelligens arves fra moren, ikke faren

Sidens logo

Del

Fakta: Intelligens arves fra moren, ikke faren.

Tidligere er mænd faktisk blevet portrætteret som meget rationelle, fornuftige og logiske tænkende gennem hele historien.

Men helt nye studier viser nu, at “Intelligensgenerne” faktisk kun arves fra moren – og ikke fra begge forældre, som tidligere forskere har troet.

For i det nye studie, kom det frem at vores intelligens faktisk kommer fra det kvindelige X-kromosom. Det vil sige at ens intelligens er arveligt har været kendt i årtier, men derimod har man altid troet, at generne derimod arves fra begge forældre.

For i Psychology Spot bliver det nemlig beskrevet, hvordan flere studier faktisk nu er nået frem til samme konklusion: Børn arver intelligensen fra deres mor, netop fordi Intelligensgenet sidder i X-kromosomet.

Dog er det intressant at nogle af de berørte gener kun, hvis de derimod kun kommer fra moren.  For hvis det samme gen er arvet fra faren, bliver det inaktivt, Derfor er det tydeligt at andre gener på andre måder: at de faktisk kun aktiveres, hvis de arves fra faren”, det er kommet frem i det nye studie.

fotokilde: Shaw Air Force Base

Derfor slår forskerne nu fast, at ens gener fungere på forskellige måder, afhængig af hvor de selvfølge kommer fra. For en del aktiveres kun, hvis de egentlig kommer fra et specifikt køn. Så selvom ens far er utrolig intelligent, vil han altså ikke have noget at gøre med, hvor klog og intelligent ens barn er, nemlig hvordan faderens intelligensgener deaktiveres af ens mors kromosomer.

Derfor er gener og arv som mange ved ellers utrolige vigtige komponenter, når det kommer til intelligens, men de er altså ikke altafgørende For forskerne pointerer, at cirka 40-60 procent af intelligensen er arvelig.

Læs også  Hos lægen...

Derfor kommer resten an på ens miljø, som barnet vokser op i, og hvilket udstrækning deres hjerne stimuleres og af barnets personlige karakter.

Så kom dette på plads – Tøv derfor ikke med at del denne nyhed med dine venner og familie på Facebook. hvis du også kan genkende til dette.
Kontakt os ved at klikke her

Morten Timm Reklame