Fakta viser: At forældre ligger søvnløse over deres børn.

Fakta viser: At forældre ligger søvnløse over deres børn.

Sidens logo

Del

Fakta viser: At forældre ligger søvnløse over deres voksne børn.

Ny stor amerikansk forskning har nu vist sig at midaldrende forældre ligger vågne og spekulerer over ders børn.

Mange mennesker ligger i deres seng og tænker inden de skal sove, nu har forskning vist at især ældre mennesker ligger søvnløse pga deres børn. Det skriver avisen CBS.

I andledningen af denne utrolige forskning er der blevet lavet en undersøgelse, hvor 186 heteroseksuelle ægtepar med i cirka gennemsnit to – tro voksne børn svarende på en lang række spørgsmål, disse forældre lå sidst i 50’erne.

Disse par blev også spurgt og bedt om at vurdere den hjælp, som de til dagligt tilbød deres voksne børn på en skala fra 1 – 8 faktisk svarede 1 til daglig basis og behov, og 8 til en gang om året. Denne støtte er blevet regnet ud og defineret som et socialt samvær, samt følelsesmæssig opbakning, praktisk hjælp og daglige samtaler om diverse begivenheder samt råd og støtte til økonomiske sager.

Disse forældre som var med i denne forskining blev også bedt om at vurdere, hvor stressende det var for dem personligt at skulle dagligt hjælpe deres børn, og hvor meget de dagligt var bekymret over dem i en skala fra 1 til 5.

Til slut og ikke mindst skulle alle deltagerne fortælle hvor meget søvn de cirka fik om natten, De mandlige deltagere sov i gennemsnit 6,69 timer om natten, hvor imod deres koner i gennemsnit kun sov 6,66 timer i døgnet.

Disse mange undersøgelser viste sig så, at mændene var selve støtten til deres børn samt forbundet med dårlige og utilpassende søvn, men de sov nu mere, når deres koner/kærester havde ydet denne støtte til deres børn. Undersøgelserne for kvinderne viste deres stressniveau omkring støtten til deres børn ud til at forringe deres daglige søvn, dette niveau af stress omkring alt dette, så dog ikke særligt ud til at påvirke, hvor meget deres mænd sov.

Læs også  Sort Corvette bliver stoppet af betjent - Kvinden får et kæmpe chok, da hun finder ud af hvad der foregår.

så helt konkret viste disse undersøgelser at støtten til deres børn påvirkede fædrene, imens deres stressniveau omkring deres støtte var det, der virkelig påvirkede deres mødre.

Personen som stod for disse mange og spændende undersøgelser Amber J. Seidel fra den lille stat Penn State York i Pennsylvania hun har udtalt sig at disse resultater kan være en stor bivirkning fra den grad af involvering, som mange forældre har til deres voksne børn liv i disse dage.

  • Denne aktuelle forskning af især unge voksne tyder meget på, at forældrene og børnene opretholder et meget højt niveau af engagement, faktisk selvom forældrene og de voksne børn altid har fastholdt en vis grad af involvering, ser vi en stigning i det, der ofte betegnes “helicopter parenting” og “landing pad children” disse forældre som involverer sig i deres børns liv i meget høj grad og altid er klar til at redde dem slår Amber j. Seidel fast.

denne fakta kan dog ikke bevises, at selve forældrene støtte til de voksne børn eller stressen over denne, påvirker deres søvn dirkete. Samt manglen på deres daglige søvn kan desuden stresse forældrene yderligere så dette problem går ofte meget i ring.

Denne utrolige forsking er blevet offenliggjort i tidsskriftet The Gerontologist.

Find flere spændende nyheder på vores hjemmeside

www.Visdom.dk

Kontakt os ved at klikke her

Morten Timm Reklame