Forskning: Børn arver deres intelligens fra moren 

By 2. juli 2018Nyhedsartikler
Forskning: Børn arver deres intelligens fra moren 

Forskning: Børn arver deres intelligens fra moren 

Sidens logo

Del

Forskning: Børn arver deres intelligens fra moren


Oftes laver man lidt sjov med hvem man som barn har fået sin intelligens fra, taget ud fra forskellige situationer, men nu har forskning kunne konkludere, at barnet ikke arver intelligens fra begge forældre, som det ellers først var antaget.

Studier viser nemlig, at børnene arver mødrenes intelligens. Dette skyldes at man nu har fundet ud af at vi alle får intelligens fra det kvindelige X-kromosom.

Intelligens er arveligt, og man har næsten altid troet at børnene ville arve det fra begge forældrene, men dette er nu bevist, at det ikke er korrekt, og kun arves fra moren.

Hvis vi tager udgangspunkt i Psychology Spot, hvor der her bliver beskrevet hvordan man igennem flere studier har kunne bevise, at flere er kommet frem til den en og samme konklusion: At børn arver deres intelligens fra deres mor, eftersom det sidder i X-kromosomet.

Når det kommer til gener og arv er disse elementer ellers ret vigtige når det kommer til intelligens, men hvis man ser lidt mere på det, pointerer forskerne at det kun er omkring 40-60 procent af intelligensen der er arvelig. Resten spiller også rigtig meget ind i forhold til hvilket miljø barnet er vokset op i, barnets personlige karakter og hvilken udstrækning i hjernen der stimuleres.

 


Kontakt os ved at klikke her

Kilde: Psychology Spot

Fotokilde: Font Candy

Relaterede Artikler

Læs også  Ny trend spreder sig hurtig : Mænd får botox i teststikler

Morten Timm Reklame