Lægerne advarer: denne vane er ikke kun uhygiejnisk men kan også være farligt for helbredet

By 7. december 2018Nyhedsartikler

Lægerne advarer: denne vane er ikke kun uhygiejnisk men kan også være farligt for helbredet

Sidens logo

Del

Lægerne advarer: denne vane er ikke kun uhygiejnisk men kan også være farligt for helbredet


De sidste 10 år, er vi blevet meget mere afhængige af vores telefoner.

Men med en computer i lommen, så kan det være rigtigt svært at give slip. Og nogle mennersker tager endda sin telefon med på toilettet for at spille eller læse. Det kan være meget uhygiejnisk, for du kan jo ikke vaske din telefon under håndvasken.

Lægerne har fået ret overbevisende argumenter for at det ikke kun er uhygiejnisk, men også kan være direkte farligt for dit helbred.

At tage telefonen frem på toilettet er en hurtig måde at blive syg på. For som de fleste nok ved er toiletterne fyldte med bakterier og patogener – de fleste stammer fra afføring. Endda selv hvis du gør rent ofte så er toilettet stadig fyldt med dem. Tænk engang hvor ulækre de offentlige toiletter så er.

Tænk på badeværelset som en krigszone fyldt med bakterier og mikrober. Det er blandt andet derfor du som barn, er blevet opdraget i at vaske hænder efter hvert toiletbesøg. Disse bakterier kan nemlig nemt overføres fra vores telefon, til vores hænder, som så skal op til vores ansigt hvis nogen ringer.

3 grunde til, du ALDRIG skal bruge din mobil på toilettet

1. Bakterier, bakterier, bakterier

Undersøgelser har påvist, at mange smartphones har flere bakterier end et toiletbræt. En stor del af bakterierne skyldes, at folk tager telefonen med på toilettet, hvor bakterier bliver overført fra toiletpapiret og toiletvandet til telefonens skærm.

Læs også  5 gode råd til hvordan du får en god nats søvn.

2. Spredning af bakterierne

En smartphone giver rigtig gode betingelser for bakterier, da den ofte har en lun temperatur på grund af batteriet, hvilket er ideelt for bakteriers vækst. Hvis du derudover røer ved den efter at have spist, vil fedtet fra dine fingre gøre det endnu lettere for dem at sprede sig.

3. Hæmorider

Ifølge eksperter bør et toiletbesøg maksimalt tage 60 sekunder, hvis du gerne vil undgå hæmorider, og ofte vil brugen af din telefon få dig til at sidde unaturligt længe.

Tøv nu ikke med at dele denne nyhed med dine venner og familie på facebook!

Kontakt os ved at klikke her

Fotokilde: Pixabay

Morten Timm Reklame