Ny viden: forskning viser at det er SUNDT at inhalere sin partners prutter

By 31. oktober 2017Nyhedsartikler
Ny viden: forskning viser at det er SUNDT at inhalere sin partners prutter

Ny viden: forskning viser at det er SUNDT at inhalere sin partners prutter

Sidens logo

Del

Ny viden: forskning viser at det er SUNDT at inhalere sin partners prutter


Dette lyder måske ikke super lækkert, men faktisk mener forskere at du bør lugte til din kærestes prutter.

Næste gang du og din partner ligger i sengen, og putter under den samme dyne, og din kæreste pludseligt river en ordentlig vind, bør du faktisk dykke ned under dynen og tage en ordentlig sniffer.

Ja, det lyder måske både klamt og lidt vanvittigt, men forskere fra University of Exeter fastslår, at det faktisk kan være sundt at indånde andres prutter.

Det skriver Ladbible.

Selvom svovlbrinte (den kemiske forbindelse, som får dine prutter til at lugte, red.) er en skarp ildelugtende gas, der bogstaveligt talt lugter af rådne æg, så er dette altså et naturligt produkt i kroppen, som kan indeholde flere sundhedsmæssige fordele, der blandt andet kan modvirke fremtidige sygdomme” forklarer Mark Wood, der er en af forskerne bag dette studie.

Forklaringen bag den opsigtsvækkende påstand skal altså findes i svovlbrinte – også kendt som brintsulfid.

Forskerne bag studiet mener altså at kunne påvise, at det mikrobielle biprodukt af prutter faktisk kan være med til at reducere risikoen for forskellige livstruende sygdomme så som for eksempel kræft, hjerteanfald og slagtilfælde samt forebygge mod gigt og demens i alderdommen.

Når vores celler bliver stresset af sygdom, benytter de enzymer til at genere små mængder svovlbrinte”, forklarer professer Matt Whiteman fra University og Exeter og uddyber yderligere:

Foto: Schutterstock

Dette holder kroppens mitokondrierne ved lige og gør, at cellerne lever videre. Hvis dette ikke sker, dør cellerne og taber dermed deres evne til at regulere vores overlevelse samt kontrol med betændelsestilstande” forklarer han videre.

Læs også  Umage makkerpar: Gepardunge og hund bliver bedste venner - Se deres venskab 3 år senere

I studiet ønskede forskerne derved at undersøge hvilken effekt det ville have i kroppens mitokondrier, hvis man på en række forsøgspersoner opretholdte en høj og sund produktion af svovlbrint.

På grund af dette skabte man altså en kemisk forbindelse kaldet AP39, som man her tildelte forsøgspersonerne.

Vi har benyttet den naturlige proces til at skabe en kemisk forbindelse, kaldet AP39, der langsomt tildelte mitokondrierne små mængder af gassen (svovlbrinte, red.). Vores forskning har vist, at hvis stressede celler får tildelt AP39, så er mitokondrierne beskyttede og vores celler forbliver sunde og raske” lyder det fra professeren.

Derved er det altså meget mere sundt end ulækkert, at inhalere sin partners prutter eller for den sags skyld, andres prutter.


Kontakt os ved at klikke her

Morten Timm Reklame