Politiet advarer mod telefonsvindel: Hjemmehjælpere udgiver sig for at være fra dansk kommune

By 10. januar 2019Nyhedsartikler
Politiet advarer

Politiet advarer mod telefonsvindel: Hjemmehjælpere udgiver sig for at være fra dansk kommune

Sidens logo

Del

Politiet advarer mod telefonsvindel: Hjemmehjælpere udgiver sig for at være fra dansk kommune


En ældre kvinde på 85 blev meget forvirret, da hun modtog et underligt opkald fra kommunen. Men så tog hun sagen i egen hånd!

Onsdag eftermiddag kl 13:09 modtog politiet en anmeldelse fra en 85-årig kvinde fra køge.

Kvinden fik et mærkeligt opkald tirsdag eftermiddag fra en mand, der påstod at være repræsentant for Køge Kommune. Han talte om nogle nye ændringer i kvindens hjemmehjælp. Det forstod kvinden ikke, så hun besluttede sig for at undersøge sagen.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Derfor kontaktede den ældre kvinde efterfølgende kommunen for at få bekræftet disse ændringer. Det viste sig, at kommunen ikke kendte noget til de ændringer hun talte om.

Sagen stopper ikke her!

Onsdag morgen klokken ca. 07:45 dukkede en fremmede kvinde op og ønskede at få adgang til den ældre dames bolig, på Kløvervej. Kvinden blev dog ikke lukket ind, efter vejledningen fra Køges kommune.

Kvinden beskrives som:

  • Kraftig af bygning
  • Mørkt opsat hår
  • Klædt i rød jakke med skuldertaske
  • Talte dansk med accent

Politiet har forsøgt at spore telefonopkaldet for at identificere kvinden. Derfor vil de gerne høre fra personer, som har lagt mærke til denne kvinde i området onsdag morgen.

Politiet vil endvidere opfordre borgere til at være særdeles skeptiske, over for både uventede telefonopkald og fremmede personers uventede besøg med et ærinde, som afviger fra normalbilledet eller øvrige aftaler med for eksempel kommunalt ansatte. Oplys aldrig personlige oplysninger og foretag gerne et kontrol-opkald, såfremt der er mistanke om ”falske” henvendelser”, skriver Politiet i døgnrapporten.

Læs også  13-årige dreng går på scenen: Sekunder efter springer dommerne op fra deres stole!

Stærkt gået af denne ældre dame, som afværgede et muligt tricktyveri! Del gerne denne artikel med dine venner og bekendte på Facebook, så de er klar over denne telefonsvindel.

Kontakt os ved at klikke her

Morten Timm Reklame