Sangen ”Da jeg gik ud over Langebro” kan nu få betydning for Kim Larsens eftermæle

By 4. december 2018Nyhedsartikler
Sangen ''Da

Sangen ”Da jeg gik ud over Langebro” kan nu få betydning for Kim Larsens eftermæle

Sidens logo

Del

Sangen ”Da jeg gik ud over Langebro” kan nu få betydning for Kim Larsens eftermæle


For lidt over to måneder siden, kom den sørgelige nyhed frem om at Danmarks kære Kim Larsen tabte kampen mod kræft.

Danernes nationalskjald har betydet så utroligt meget for den danske kultur og den danske sangskrivning, så man må sige det var et kæmpe tab da kræften vandt mod vores alle sammens Kim Larsen. Nu står vi kun tilbage med minderne, så selvfølgelig er det på sin rette plads at hylde den fantastiske musiker for hans glimrende stykke arbejde.

Vi har allerede holdt smukke mindeskoncerter og vores radiokanaler har spillet Kim Larsen’s smukke numre i stor stil.

Nu er der en ny hyldest på vej, som kan gå hen og blive permanent. Nemlig, en bro.

”På vegne af Larsen-familien skal jeg med stor sorg meddele, at Kim Larsen i morges er sovet stille ind efter længere tids sygdom. Kim Larsen blev 72 år.” Sådan lød pressemeddelelsen fra bandet Kim Larsen & Kjukken.

Siden døden d.30 september er Larsen blevet mindet af danskerne på behørig vis. Og det stopper ikke, for sangen med den legendariske tekst ” Da jeg gik ud over Langebro” kan nu gå hen og få større betydning for Kim Larsen’s eftermæle.

Københavns kommune har i tanke om at opkalde en af byens mange broer efter den afdøde nationalskjald.

”Hvis det står til politikerne i Københavns Kommune, bør den forsinkede cykel- og gangbro i Københavns Havn, Lille Langebro, have ændret sit navn til Kim Larsens Bro.” Skriver Berlingske Tidende.

Læs også  Hund efterladt til at dø, med tape om mund og ben - Så reddes han af håndværkere

Larsen familien skal godkende

Lille Langebro, som ligger tæt på Langebro står ikke helt klar endu, men bropillerne er på plads, så det er et spørgsmål om tid før Kim Larsens bro kan blive virklighed. Det er dog også op til Realdania, som har lavet broen, om han vil acceptere navnet. Berlingske Tidende skriver, at Realdania ikke er afvisende overfor tilbuddet.

En helt tredje accept af navneændringen, som nok er den vigtigste, er familiens. Politikerne har dog tænkt på at spørge familien om, hvad de synes om navneændringen til Kim Larsens bro.

”Hvis familien synes det er noget af det mest forfærdelige, så skal vi ikke gøre det,” siger Niels E. Bjerrum fra socialdemokratiet, som sidder i kommunens vejnavnenævn til Berlingske Tidende.

Lige meget hvad, så skal vi allesammen vente lidt endu, på at broen kan blive opkaldt efter Kim Larsen på grund af en karensperiode for brug af navne. Og det vil sige at personer som man vil opkalde gader, veje, broer eller pladser efter, skal have været døde i mindst et år før man må bruge navnet på et byskilt eller lign. Derfor skal vi tidligst vente til D.30 september 2019.

Dette er en fantastisk nyhed, for selvfølgelig fortjener Kim Larsen at få opkaldt Lille Langebro efter sig. Del gerne med dine venner og familie på facebook hvis du vil være med til at sprede budskabet om Kim Larsen.

Kontakt os ved at klikke her
Fotokilde: Kim Larsen & Kjukken

Morten Timm Reklame