Seruminstituttet advarer: Risiko for salmonellaudbrud

By 5. december 2018Nyhedsartikler
Seruminstituttet advarer

Seruminstituttet advarer: Risiko for salmonellaudbrud

Sidens logo

Del

Seruminstituttet advarer: Risiko for salmonellaudbrud


Seruminstituttet opfordre folk til at være meget opmærksomme på at gennemstege deres svinekød

Statens Serum Institut er i øjeblikket i færd med en efterforskning, af et større udbrud med salmonella, der har været mindst 28 syge indtil videre.

Det oplyser Serum Instituttet onsdag formiddag.

De 28 personer der er syge er både børn og voksne over hele landet. Og tallet 28 kan være endu højere, da instituttet mistænker at ikke alle har søgt lægehjælp.

”Vi ser kun toppen af isbjerget”, siger Luise Müller, epidemiolog på Statens Serum Institut, til Ritzau.

”Vi arbejder på at finde ud af, hvad der er skyld i udbruddet. Vi ved, at det er en type af salmonella, som vi normalt ser i svinekød”, tilføjer hun.

18 personer indlagt på hospitalet

Der har i alt været indlagt 18 personer på hospitalet, men ingen er eller har været i livsfare.

Statens Serum Institut oplyser, at der i en dansk kontekst er tale om et stort udbrud.

”Normalt siger vi mellem 10-20 udbrud om året. Af dem er det normalt under ti personer per gang. Vi skal tilbage til 2014, hvor vi senest så en sag af denne karakter, siger Luise Müller.

Hun fortæller også, at de ramte personer hverken kender hindanden eller har spist det samme sted.

Selv om dem er er involveret allerede blev smittet i oktober, er det først onsdag Statens Serum Institut oplyser om sagen.

”Det skyldes, at det først er nu der har været så stor ophobning af sygdommen, at vi er nødt til at advare”, siger Luise Müller.

Læs også  Sådan kontrollerer du kolesterol og fedtforbrænding - nemt og enkelt

Gennemsteg dit svinekød!

Symptomerne på en salmonellainfektion kan blandt andet være diarré, opkast og generel utilpashed. Rigeligt med væske er vigtigt for at forebygge og behandle dehydrering som følge af diarré og opkastninger.

Salmonellainfektionen kan komme, hvis kødet ikke bliver gennemstegt ordenligt, eller hvis saften fra kødet kommer i kontakt med andre fødevarer som ikke skal varmebehandles under tilberedningen.

Rådet er derfor, at man skal være ekstra opmærksom på dette når man laver mad.

”Det bedste råd vi kan give lige nu, er derfor at være ekstra opmærksomme på om kødet er gennemstegt, og holde råt kød adskildt for det spiseklare mad i køkkenet”, siger Luise Müller.

Tøv nu ikke med at dele denne nyhed på facebook, så dine venner eller familie er opmærksom på infektionen!

Fotokilde: Pixabay

OBS! Kødet på billedet har intet med Salmonella infektionen at gøre.

Morten Timm Reklame