Stort udbrud af fnat: 6 skoler og institutioner ramt –  Fnat-epidemi breder sig!

By 5. december 2018Nyhedsartikler
Stort

Stort udbrud af fnat: 6 skoler og institutioner ramt –  Fnat-epidemi breder sig!

Sidens logo

Del

Stort udbrud af fnat: 6 skoler og institutioner ramt –  Fnat-epidemi breder sig!

Endnu et stort udbrud af fnat har ramt flere kommuner i Danmark, to af kommunerne er Odense og Svendborg som netop er hårdt ramt af fnat.

Ifølge Fyens.dk er Vejstrup Efterskole ekstremt ramt, de sender alle  250 elever hjem på en forlængede weekend, i håbet om at komme af med den voldsomme smitte.

Vejstrup Efterskole forstander har overfor Fyens.dk fortalt at alle deres elever bliver behandlet med creme, denne behandling skulle gerne få de små mider langt væk, Derfor lukker Efterskolen alle deres bygninger ned i tre dage det fortrækker Michael Bjørn forstander på den fynske Efterskole. Desuden har skolens ledelse fulgt embedslægen og andre specialister, dog står Vejstrup Efterskole ikke alene om det voldsomme problem.

6 fynske institutioner er voldsomt ramt!

Ifølge hygiejnesundhedsplejersken Charlotte Leth, fortæller hun til Fyens.dk at mange andre daginstitutioner også er ramt af fnat, lige nu er 3 skoler og 3 daginstitutioner også plaget af de irriterende mider.

Behandlingen er ekstrem dyr

Ifølge Charlotte Leth fortæller hun at denne behandling kan løbe op i rigtig mange penge, en behandling koster i omegnen af 200 og 600 kr pr person dette anhænger af udfaldet af personen om de skal have creme eller piller for at bekæmpe miderne.

Symptomerne på fnat

Der kan ifølge hygiejnesundhedsplejersken Charlotte Leth gå mellem tre og seks uger inden man er smittet – smitter utroligt meget.

Fotokilde: Shutterstock

Smittekilden til fnat

Når hud og hud mødes og rammes, kan man smitte eller blive smittet, i de fleste tilfælde elsker miderne at opholde sig steder hvor der er lunt og rart.

Læs også  ADVARSEL: Disse energidrikke er livsfarlige - se hvad der sker med kroppen.

Ifølge Sundhedsstyrelsen kan fnatmiden overleve i 36 timer, hvis den ikke længere er på kroppen – og fra 48 til 72 timer hvis der for eksempelvis er tale om et lunt puderum.

Tøv nu ikke med at del denne advarsel videre med dine venner og familie på Facebook.

Kontakt os ved at klikke her

Fotokilde: Shutterstock

Morten Timm Reklame