Vidunderlig opskrift: Kødbollekasse med kartofler og bechamelsauce – Nyt liv til gammel klassiker

By 31. maj 2019Nyhedsartikler
Vidunderlig

Vidunderlig opskrift: Kødbollekasse med kartofler og bechamelsauce – Nyt liv til gammel klassiker

Sidens logo

Del

Vidunderlig opskrift: Kødbollekasse med kartofler og bechamelsauce – Nyt liv til gammel klassiker

Hvis der er noget vi danskere elsker så er det kartofler og frikadeller, en klassisk spise i Danmark.

Og da jeg forleden opdagede denne lækre opskrift på Facebook, måtte jeg selv afprøve om den virkelig var så god som rigtig mange skrev, den består blandt andet af bechamelsauce, kartofler og en masse andre lækre ingredienser som du kan se i opskriften nedenfor.

Lad os tage opskriften her trin for trin, så du kommer til at elske oksefrikadelle-caserolle med kartofler og bechamelsauce, lige som jeg kom til.

Alt du skal bruge:

  • 1 hvidløg
  • 1 pakke oksekød 500 g
  • 3 kartofler, kogte-
  • 1 tsk hakket persille
  • Mozzarellaost i strimler
  • Salt og peber
  • Lidt paprika

Sådan laver du bechamelsaucen:

  • 1/2 tsk muskatnød
  • 5 spsk smør
  • 9 dl mælk
  • 2 tsk salt
  • 4 spsk mel

Sådan kommer du i gang, trin for trin

1: Det første man skal er at forberede bechamelsaucen, da den under denne opskrift virkelig spiller en vigtig rolle, find en almindelig kasserolle og tilsæt følgende ingredienser, smelt smørret på middel varme, tilsæt nu mel indtil det får denne form.

Foto: Facebook

2: Nu skal du finde mælken frem, og varme det op på let varme på en pande eller gryde, tilføj løbende din smørblanding som du netop havde lavet, piskes godt sammen, lad det koge i omkring 8-10 minutter, det er yderst vigtig at holde focus og ikke gå fra denne blanding, da det hurtigt kan blive ødelagt, tilsæt salt og peber samt muskatnød.

Foto: Facebook

3: Nu er din sauce snart færdig, forvarm din ovn på 200 grader, find en kasserolle og tilsæt oksekødet, paprika og din persille, du kan her også tilsætte lidt salt og peber.

Foto: Facebook

4: Nu kommer du til kartoffel-arbejdet. skræl dem, og kog dem efterfølgende. Når de er klar skal du skære dem i almindelige skiver som billedet viser nedenfor, sæt dem efter rundt i det ildfast fad du har.

Foto: Facebook

5: Nu skal du forme dine kødboller som billedet viser nedenfor, lig dem efterfølgende i fadet. Nu er du snart færdig, sæt nogle kartoffelskiver ned i mellem kødbollerne som billedet viser, hæld efterfølgende saucen udover, og til sidst skal der godt med mozzarellaost udover.

Foto: Facebook

6: Nu skal det ind i ovnen i cirka 15 minutter, og så har du lavet den lækreste ret til dig og dine kære.

foto: Facebook

I videoen nedenfor kan du se hele opskriften trin for trin: Velbekomme

Tøv nu ikke med at del opskriften videre med dine venner og familie på Facebook, så endnu flere kan få glæden ved at smage denne lækre ret.

Kontakt os ved at klikke her

Læs også  Vittighed: Konen går til lægen og får underligt råd, der kan hjælpe på mandens temperament - 2 uger senere kommer hun tilbage med tårer i øjnene.

Morten Timm Reklame